>Infopath forumulier geen 2x indienen

>

Binnen een documentbibliotheek hebben we een contenttype dat een infopath formulier is. De gebruikers kunnen een nieuw formulier aanmaken en dit vervolgens indienen. Het nieuwe document komt dat in de bibliotheek terecht met een random naam (een samenvoeging van een paar velden met een timestamp). Dit werkt perfect voor de eerste keer maar wanneer men een bestaand formulier wil aanpassen dan klikt men vaak terug op “indienen” (submit) in plaats van de document gewoon op te slaan. Om dit te voorkomen kan je onderstaande methode gebruiken:

  1. voeg een veld toe in je hoofdgegevensbron met de naam “NewDocument”. In dit veld gaan we bijhouden of het een nieuw of een reeds ingediend document is.
    image
  2. Bij de "opties voor indienen” in het menu “extra” verhinder je dat de gebruikers het document rechtstreeks kunnen indienen. We willen het proces van het indienen zelf in de hand houden.
  3. Op je formulier zet je een knop “Indienen”. Op deze knop gaan we een aantal regels instellen: image
  4. De eerste regel zet de waarde van de NewDocument variabele op FALSE. De volgende keer als we het document gaan openen weten we dan dat het een reeds bestaand document is dat we niet opnieuw mogen indienen.image
  5. De 2de regel is de “indienen” regel: image
  6. De 3de regel gaat het document sluiten.
  7. Als laatste gaan we de voorwaardelijke opmaak van de knop instellen:
  8. image

Nu kan je het document publiceren en de gebruikers kunnen het maar 1 keer indienen.